Skip to content

Save or Cancel in Timeout si freshgoodminimal

Multumim Andrei Ştefănucă pentru sustinere.

Raw and uncut by Mr. Disko for Timeout here.
Pozele sunt facute de Mindru.
Acum doua zile am scris cateva randuri despre compilatie pentru freshgoodminimal.

1 thought on “Save or Cancel in Timeout si freshgoodminimal”

 1. Raw and uncut by Mr. Disko for Timeout:

  1. In ce directie crezi ca se indreapta muzica electronica in 2009?
  2. Cum ar trebui sa fie privite trendurile muzicale? Sunt ele “reciclabile”? (sunt la moda acum, dupa care ies din moda si revin cativa ani mai incolo?)
  3. Ce stil de muzica electronica va fi pe val in cluburile bucurestene in 2009, dupa parerea ta?
  4. Se poate vorbi de o “evolutie” in materie de comportament si gusturi ale clubberilor romani?
  5. Care sunt pentru tine elementele nelipsite ale unui eveniment reusit?
  6. Ai deja petreceri stabilite pentru anul acesta? Daca da, este vreuna pe care o astepti cu nerabdare sau pe care ti-ai dorit-o de multa vreme?
  7. Crezi ca scena muzicala electronica din Romania este deschisa catre nou sau merge pe retetele deja consacrate?

  1.Cred ca se continua mentalitatea independenta de exprimare si distribuire. Astazi este mult mai accesibil sa faci muzica electronica si este usor de distribuit asa ca din fericire sper sa ne asteptam la lucruri mari cel putin din zona
  muzicii electronice de dans. Din ce in ce mai multa lume face muzica electronica de dans si mai multa lume vrea sa danseze pe aceasta. In 2009 vom dansa in continuare pe structura 4/4 la 120-130 de batai pe minut cel putin o bucata
  semnificativa din acest an chiar poate pana in 2010.

  2.Traim o epoca a deconstructivismului. Trendurile vechi sunt aduse la nivel de concept si adaptate la contextul actual fiind atat noi cat si vechi in aceelasi timp (reciclare dar si reinterpretare).

  3.Zona minimal-tech-house va ramane pe val, dar va avea influente din ce in ce mai diverse si va concura sau chiar participa cu o ascensiune a electroului mai dur (cu influente ale anilor 80 si 90 transpuse in contextul actual). Din
  pacate vine cam tarziu in Bucuresti datorita decalajului cultural care inca nu s-a estompat nici cu ajutorul Internetului.

  4.Se observa o evolutie a gusturilor clubberilor romani vizibila si ar putea sa fie foarte spectaculoasa, imbucurator fiind si faptul ca sunt din ce in ce mai multi clubberi, ceea ce arata deschidere catre muzica electronica (in special
  de dans).

  5.Locatia este deosebit de importanta, sonorizarea si multe alte lucruri care tin cont de organizarea unui eveniment. In pricipal ceea ce face un eveniment reusit este relatia intre tine ca DJ si public. Trebuie sa fie una de simbioza. Oamenii trebuie sa danseze, iar dj-ul trebuie sa simta ceea ce face si sa nu uite o clipa de ce e acolo.
  6. Chiar acum la inceput de an pe 17 ianuarie se va sarbatori printr-o petrecere la MNAC un an de la infiintarea blogului Save or Canel (crew din care fac parte impreuna cu Eusebio Digital,Giuser, Lucas 3000 si uBIc ). Vor urma mai multe evenimente deja programate care le astept cu interes, atat evenimente in locuri mai putin obisnuite unde am fost si anul trecut (MNAC,Balul Facultatii de Arhitectura, etc.) cat si in cluburi propriuzise (Studio Martin, Other Side, etc.)

  7. Scena muzicala locala este usor influentata de schimbarile care au survenit dincolo, dar decalajul de care vorbeam ne tine inca in urma si din cauza aceasta nu avem aproape deloc nume recunoscute universal. Odata cu petrecerea de sarbatorire a blogului se va lansa si prima compilatie Save or Cancel care va contine productii personale ale crewului cat si alti artisti romani care merg in directii noi in aceelasi timp fiind legati de valorile noastre si nu doar o imitatie a ceea ce au facut altii. Speram sa trezeasca interesul pentru dezvoltarea unei miscari artistice locale si o distantare de abuzul de importuri de artisti straini, fapt care ar putea la un moment dat sa ne puna pe harta .

Comments are closed.