Skip to content

Artă în lucru, nr. 2 | revistă anuală, 2023

  2023 Arta in lucru nr 2 proiect editorial 2023

  Ce?

  Proiectul editorial „Artă în lucru, nr. 2”, creat de Save or Cancel, publică al doilea număr al revistei de artă participativă și activități creative. Noul număr apare la începutul lunii Noiembrie 2023. „Artă în lucru, nr. 2” este o revistă care explorează arta urbană, sub forma unui puzzle alcătuit din materiale și produse culturale din diferite domenii. Revista încurajează gândirea creativă prin exerciții de colorat sau de tip rebus, integrame, unește punctele, găsește diferențele între imagini. Revista Artă în lucru, nr. 2 invită cititorii să descopere artiști și lucrările acestora într-o manieră informală, relaxată și accesibilă pentru oricine, indiferent de pregătirea sau aptitudinile artistice.

  Primul număr al publicației, lansat în Noiembrie 2022, a reunit o serie de lucrări realizate de artiști contemporani remarcabili – Aeul, Aito Kitazaki, CoonOne, Dan Perjovschi, Delia Cîrstea, Diana Nimara, Iluc, Irina Mocanu, John Dot S, Livi Po, Pisica Pătrată, Razew, SANDi, Serebe, Viață.

  Detalii proiect

  Co-finanțator: AFCN

  Parteneri: Biblioteca Metropolitană București, IglooZeppelinThe InstituteIQadsRevista Atelierul, La pas prin Brașov, Litera 9, Romania Pozitivă, Book Hub, Teen Press, Revista Golan, Agenția de carte, Modernism.ro, Propagarta

  Domeniu de referință: Reviste și publicații culturale

  De ce?

  Publicația „Artă în lucru, nr. 2” oferă spre investigat o serie de activități, jocuri și schițe de colorat care stârnesc creativitatea și stimulează interesul pentru artă în rândul audiențelor generale, copii și adulți deopotrivă, și sunt menite să îi apropie de lucrările artiștilor români care activează în diverse domenii, cum ar fi ilustrație, design, grafică și street art.

  Pentru artiști, revista reprezintă o modalitate inedită de a se conecta cu noi publicuri. Artiștii/stele sunt invitați/te să participe la un apel deschis care își propune să selecteze 3 lucrări de artă participativă pentru publicarea în revistă, constând în ilustrații, schițe, fotografii, activități logice și creative, cum ar fi jocuri de tip cuvinte încrucișate, integrame, unește punctele, descoperă diferențele între două imagini sau găsește obiectul care se repetă. Mai multe detalii despre apelul deschis Artă în lucru, nr. 2, cât și formularul de înscriere, aici:

  Cum?

  Al doilea număr al revistei anuale Artă în lucru își propune să pună bazele unei publicații remarcabile pentru calitatea conținutului și selecției de artiști, continuând eforturile Save or Cancel de promovare și susținere a artei contemporane românești.

  Proiectul editorial „Artă în lucru, nr. 2” este produs de Save or Cancel (Cristina Popa, Andrei Racovițan) prin feeder.ro și co-finanțat de AFCN.

  Proiectul editorial nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

  Despre Save or Cancel

  Din 2009, Save or Cancel este un mediu de comunicare și propagare a artelor și culturii, promovând și facilitând rolul acestora în societatea contemporană.

  Programele multidisciplinare auto-inițiate de Save or Cancel au ca scop identificarea oportunităților sustenabile și adaptabile de (re)valorizare a existentului prin proiecte culturale și editoriale.