Skip to content

Artă în lucru | revistă anuală, 2022

  Artă în lucru / revistă anuală, 2022

  Ce?

  Primul număr al revistei anuale „Artă în lucru”, editată de Save or Cancel, apare la finalul lunii Octombrie 2022. „Artă în lucru” este o revistă care explorează arta urbană, sub forma unui puzzle alcătuit din materiale și produse culturale din diferite domenii. Revista încurajează gândirea creativă prin exerciții de colorat sau de tip rebus, integrame, unește punctele, găsește diferențele între imagini. Revista „Artă în lucru” invită cititorii să descopere artiști și lucrările acestora într-o manieră informală, relaxată și accesibilă pentru oricine, indiferent de pregătirea sau aptitudinile artistice.

  Publicația reunește o serie de lucrări realizate de artiști contemporani remarcabili – Aeul, Aito Kitazaki, CoonOne, Dan Perjovschi, Delia Cîrstea, Diana Nimara, Iluc, Irina Mocanu, John Dot S, Livi Po, Pisica Pătrată, Razew, SANDi, Serebe, Viață.

  Campania de promovare a primului număr al revistei a contribuit la dezvoltarea audienței artei pe plan local și național, și la facilitarea mobilității virtuale a produselor culturale, atrăgând 140.853 de vizualizări în mediul fizic și online.

  Detalii proiect

  Perioada: 9 August – 15 Noiembrie 2022

  Co-finanțator: AFCN

  Artiști invitați: Aeul, Aito Kitazaki, CoonOne, Dan Perjovschi, Delia Cîrstea, Diana Nimara, Iluc, Irina Mocanu, John Dot S, Livi Po, Pisica Pătrată, Razew, SANDi, Serebe, Viață.

  Parteneri: Biblioteca Metropolitană București, IglooZeppelinThe InstituteIQadsRevista Atelierul, One Night Gallery, Designist, La pas prin Brașov, Litera 9, Romania Pozitivă, Book Hub, Teen Press, Revista Golan, Agenția de carte, Modernism.ro,

  Domeniu de referință: Reviste și publicații culturale

  De ce?

  Publicația „Artă în lucru” oferă spre investigat o serie de activități, jocuri și schițe de colorat care stârnesc creativitatea și stimulează interesul pentru artă în rândul audiențelor generale, copii și adulți deopotrivă, și sunt menite să îi apropie de lucrările artiștilor români care activează în diverse domenii, cum ar fi ilustrație, design, grafică și street art.

  Pentru artiști, revista reprezintă o modalitate inedită de a se conecta cu noi publicuri. Artiștii/stele sunt invitați/te să participe la un apel deschis care își propune să selecteze 3 lucrări de artă participativă pentru publicarea în revistă, constând în ilustrații, schițe, fotografii, activități logice și creative, cum ar fi jocuri de tip cuvinte încrucișate, integrame, unește punctele, descoperă diferențele între două imagini sau găsește obiectul care se repetă. Mai multe detalii despre apelul deschis Artă în lucru cât și formularul de înscriere, aici: https://www.feeder.ro/2022/08/18/apel-deschis-arta-in-lucru/

  Cum?

  Primul număr al revistei anuale Artă în lucru își propune să pună bazele unei publicații remarcabile pentru calitatea conținutului și selecției de artiști, continuând eforturile organizației Save or Cancel de promovare și susținere a artei contemporane românești.

  Proiectul editorial „Artă în lucru” este produs de Save or Cancel (Cristina Popa, Andrei Racovițan) prin feeder.ro și co-finanțat de AFCN.

  Proiectul editorial nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

  Despre Save or Cancel

  Din 2009, Save or Cancel este un mediu de comunicare și propagare a artelor și culturii, promovând și facilitând rolul acestora în societatea contemporană.

  Programele multidisciplinare auto-inițiate de Save or Cancel au ca scop identificarea oportunităților sustenabile și adaptabile de (re)valorizare a existentului prin proiecte de arhitectură, culturale și editoriale.