Skip to content

Turul 2, 3, 4, 5, etc.

Nu-mi fac un obicei din a va intreba prea multe, insa acum chiar sunt curioasa: voi unde erati la vremea aia? Eu – la scoala (nr. 186, Piata Romana) iar drumul spre casa, Aviatiei, a implicat o mama, mult prea speriata pentru intelegerea mea, un haos pe care nu-l pot reproduce si un metrou prea plin de gaze lacrimogene. Va invit sa va intrebati profesorii si cunostintele care erau studenti si studente la vremea aceea despre cum au inteles si simtit ei momentele de atunci.

Elementele fasciste sunt un lait-motiv al propagandei comuniste care nu-si au inceputul la Ceausescu. Eu le-am intalnit pentru prima oara citind despre Ana Pauker.

Daca multi dintre voi sunt convinsi de faptul ca o revolutie nu s-ar fi petrecut fara aceasta interventie unanim acceptata a lui Ion Iliescu, sa stiti ca sunt de acord. Cine altcineva ar fi reusit?

“La varsta de 9 ani, Ion Iliescu a fost infiat de matusa lui, Aristita. Aristita avea sa ajunga servitoare si bucatareasa a Anei Pauker. Ana Pauker l-a ajutat pe Iliescu sa fie trimis la Moscova pentru a studia la Institutul Energetic.”

O lupta care s-a mai dus acum buna vreme, intre Gh. Gheorghiu-Dej si Ana Pauker, o lupta intre comunismul rusofil si cel de sine statator.
Un strateg desarvasit, care stie prea bine pe ce sa mizeze in fata unui popor terorizat 50 de ani de dictatura. Pe spaima de dictatura, by all means.

Am tot intrebat in dreapta si in stanga despre Revolutie, Mineriade si ce se mai stie din istoria aprox. recenta a Romaniei. Raspunsurile si toata debandada electorala, cand toata lumea se reinventeaza, m-au motivat sa scriu un pic din ce am inteles/citit eu, iar aceasta este primul post dintr-un lung sir ce va dezbate istoria tarii noastre.
Raspunsurile la intrebarea de mai sus le astept fie la @saveorcancel, fie la @newwithtags (Twitter). Posturile pe acesta tema vor avea invariabil label’ul: forget-me-not (la care, cu voia dumneavoastra, voi adauga acum postul despre timbre romanesti si cel care prezinta scurta filmare cu Nicolae Iorga).

* Andrei va reveni cu o poza pentru a completa acest post.