Skip to content

Monumente Romania

“Urmand exemplul altor tari europene in care societatea civila este implicata activ in actiunile de inventariere, conservare si promovare a patrimoniului national, va propunem sa participati la “un alt fel de actiune de voluntariat civic”. Proiectul interactiv “Monumentele istorice din Romania” contine aproximativ 19800 de intrari, avand la baza lista completa a monumentelor istorice de clasa A si B, excluzand siturile arheologice, conform listei oficiale din anul 2004, accesibila pe site-ul Ministerului Culturii si Cultelor.

Pana acum s-au introdus fotografii pentru aproximativ 1300 dintre ele

Invitam pe toti iubitorii de frumos si de fotografie care detin deja imagini ale monumentelor istorice din Romania sau doresc sa fotografieze monumentele de pe strada, din satul sau orasul lor, sa participe la completarea acestui tablou virtual.

Ne-am bucura ca prin efortul comun al tuturor celor care apreciaza importanta cunoasterii si valorificarii patrimoniului istoric al tarii noastre, acest proiect sa poata oferi cat mai curind imagini si descrieri ale tuturor monumentelor istorice din Romania.”

Negresit, fiecare dintre noi are ceva de dat mai departe.
Vom adauga cateva din pozele facute de noi la Capitol, cele de interes general, cat si poze facute pentru studii scolare sau pur si simplu holiday snapshots.
Indexarea prezentului este o datorie pe care o avem toti fata de generatiile viitoare, cu toate ca, poate acum nu o simtim imperativa.