Skip to content

Horatiu Malaele – Nunta muta

“Regia: Horatiu Malaele
Genul: Comedie, Drama
Durata : 90 minute
Tara: Romania
Distributie: Meda Victor, Alexandru Potocean, Valentin Teodosiu, Alexandru Bindea

O co-productie Castel Film – Agat Films & Cie (Franta) -Samsa Films (Luxemburg) cu sprijinul Centrului National al Cinematografiei, in colaborare cu BV MCCann Erikson si Realitatea Media.

Despre film- Horatiu Malaele

Scenariul acestui proiect cinematografic izvoraste dintr-o intamplare reala, petrecuta undeva la granita Realitatii cu Imaginarul.
Martor – monumentala, tacuta si cinica insasi Istoria.
Cred ca umanitatea datoreaza prezentului, macar pentru a inlatura mirarea si uluiala, explicatii, fie ele si cinematografice, despre ranile de pe trupul trecutului, pentru ca niciodata ,, somnul natiunilor” sa nu mai nasca asemenea situatii monstruoase.
Imi propun un film care sa vorbeasca lumii, cu duiosie si romantism despre dragoste intr-un spatiu nascator de vesnicie.
Imi propun un film care sa vorbeasca lumii despre dictatura si consecintele ei in plan comunitar si, respectiv, familial.
Va fi un film despre viata, moarte si adevar.
Va fi un film cu mult umor.
Imi doresc un film care sa placa in egala masura, batranului si copilului, prostului si inteleptului, profanului si initiatului. Este, dupa parerea mea, suprema desfatare a creatorului de arta in raportul lui unilateral cu receptorul.”

– Extras din comunicatul de presa din 5 noiembrie 2008