Skip to content

Exit through the Gift Shop

Vorbisem despre filmul lui Banksy acum ceva vreme iar ieri am reusit sa il vedem. online. streaming. sa punem link, sa nu punem? cred ca se poate gasi usor cu un pic de determinare.
Bun si foarte bun. Mr. Brainwash e un Pinky reusit.

pachetul este disponibil pe Amazon UK din 6 sept. (cu reducere – unul e al meu, clar)
Despre Banksy numai de bine – imi pare ca a reusit sa-si faca si un al doilea personaj, de rezerva si succes, pour les connoisseurs dintre cei mai plictisiti si pentru targetul oricarui PR roman, cel general-elitist. Iar Mr. Brainwash nu se opreste aici. Mr. Brainwash este visul american. punct. Europeanul usor cocalar, nu foarte educat, prost articulat, cu familie, probleme casnice, o mica afacere, prima generatie de emigranti. Aproape te enerveaza, aproape te identifici cu el. Si senzatia asta creste pe masura ce filmul se apropie de final si atentia se indreapta catre el. Asta ar fi momentul in care stii clar ce crezi despre Mr. Brainwash. In fapt, dupa vizionarea filmului un lucru e clar, Mr. Brainwash exista. Cum ar veni. Alte lucruri nu devin insa mai clare, chiar deloc.
Da, filmul asta este un documentar despre Banksy si ne-ar spune foarte multe despre el daca nu am fi antrenati sa ne prindem in itele constructiei subiectului. Dar cum nu suntem obisnuiti sa ii facem profilul lui Genndy Tartakovsky cand ne uitam la Samurai Jack – pentru ca in fond nu pentru asta ne uitam – ne lasam prinsi in plasa fictiunii cu entuziasm si amuzament. Ceea ce e perfect, pentru ca “Exit through the Gift Shop” este un film exceptional.