Skip to content

Street Art București | 2021

  Street Art București

  Street Art București creează cinci intervenții artistice în spații publice din cartiere, împreună cu artiști apreciați, cum sunt Serebe și Pisica Pătrată, găzduite de Biblioteca Metropolitană BucureștiȘcoala Gimnazială Specială Nr. 9Centrul Național al Dansului București și The Institute, în spațiul Combinatul Fondului Plastic. 

  Artiștii și fotografii sunt invitați să participe la două apeluri deschise, iar bucureștenii și vizitatorii pot pleca, gratuit, în trei tururi ghidate ale artei urbane din spații publice. Primul tur ghidat are loc în data de 29 August, de la orele 17:00. 

  Programul produce un album tipărit și o hartă online, care indexează și cartează cele mai recente și interesante lucrări de street art din oraș. Albumul și harta virtuală vor fi lansate în cadrul expoziției colective din 15 – 23 Octombrie, în București. 

  Expoziția prezintă concluziile programului, inclusiv lucrările premiate în cadrul apelurilor deschise și lucrări originale din colecția Save or Cancel. Vernisajul expoziției aduce împreună doi artiști din domenii diferite, artă vizuală și muzică, care co-produc un performance live, transmis în direct online. 

  Pe 30 August lansăm primul apel deschis pentru murale și intervenții artistice stradale, așa că te invităm să urmărești microsite-ul proiectului pentru a fi la curent cu activitățile plănuite pentru perioada următoare și pentru a te implica: https://feeder.ro/streetartbucuresti

  Toate activitățile și produsele programului Street Art București sunt gratuite.

  Street Art București este un proiect cultural creat de Save or Cancel.

  Proiectul a fost co-finanțat de Primăria Capitalei prin ARCUB în cadrul Programului București – Oraș deschis 2021

  Pentru informații detaliate despre programul de finanțare al Primăriei Municipiului București prin ARCUB, puteți accesa www.arcub.ro

  Conținutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Primăriei Municipiului București sau ARCUB.

  Parteneri: Biblioteca Metropolitană BucureștiȘcoala Gimnazială Specială Nr. 9Centrul Național al Dansului București, The Institute

  Parteneri media: Zeppelin, Igloo, Iqads.ro

  Despre Save or Cancel

  Din 2009, Save or Cancel este un mediu de comunicare și propagare a artelor și culturii, promovând și facilitând rolul acestora în societatea contemporană.

  Programele multidisciplinare auto-inițiate de Save or Cancel au ca scop identificarea oportunităților sustenabile și adaptabile de (re)valorizare a existentului prin proiecte și programe culturale și editoriale.