Skip to content

Arta în spații publice din România | Ziua Culturii Naționale, 2022

  Despre rezultatele durabile ale proiectului Arta în spații publice din România

  În perioada 15 – 31 Ianuarie 2022, proiectul cultural “Arta în spații publice din România”, organizat de Save or Cancel, a invitat publicul să sărbătorească Ziua Culturii Naționale printr-o serie de activități care au promovat explorarea și regenerarea urbană prin artă. 

  Evenimentul de lansare a unei ediții speciale a cărții Un-hidden Street Art in Romania

  Data: 15 Ianuarie 2022, 18:00 – 20:00

  Loc: online, pe website-ul și pagina de facebook feeder.ro

  Lansarea online a cărții Un-hidden Street Art in Romania, ajunsă la a treia ediție, a avut loc în data de 15 Ianuarie 2022 și a constat în discuția cu tema „Arta în spații publice din Romania” și o retrospectivă video. Panelul de discuție a fost compus din artiștii Pisica PătratăIrlo, fotograful Petre Ghiocel, autorii Cristina Popa și Andrei Racovițan, iar înregistrarea transmisiunii în direct poate fi urmărită în întregime pe feeder.o și pe youtube – link aici. Discuția a fost urmată de o retrospectivă video alcătuită din montaje making-of ale unora dintre cele mai remarcabile lucrări artistice independente din spațiul public din București, Brașov, Constanța, documentate de autori și colaboratori în perioada 2014 – 2021 – link aici

  În curând, cartea Un-hidden Street Art in Romania, ediția trei, va putea fi răsfoită gratuit în filialele Bibliotecii Metropolitane București.

  Panel de discuție cu artiștii Pisica PătratăIrlo, fotograful Petre Ghiocel, autorii Cristina Popa și Andrei Racovițan.

  Expoziție cu lucrări originale de Serebe, John Dot S, Pasr, iZZY iZVNE (Moldova), Aeul, Nesk, Livi Po, Irlo, OhBoy, Homeboy LDJ și Krips și panouri care prezintă hărți și fotografii ale artei independente din spații publice din Brașov, București, Cluj-Napoca, Iași, Sibiu sau Târgu Jiu.

  Un-hidden Culture in Romania este un proiect cultural realizat de echipa Save or Cancel, compusă din Cristina Popa (random) și Andrei Racovițan (ubic), prin feeder.ro.

  Proiect cultural realizat cu sprijinul Ministerului Culturii

  logo ministerul culturii

  Parteneri: Biblioteca Metropolitană București, Lente

  Parteneri media: Radio România Cultural, IQads.ro, The Institute, One Night Gallery, Revista Atelierul, Modernism.ro, Revista Golan, România Pozitivă, La pas prin Brașov, Agenția de carte, Litera9, Zile Si Nopti IasiIgloo mediaMerg.În.RomâniaAsociatia-Editura Istoria ArteiRevista GolanBookhub.ro

  Expoziția “Arta în spații publice din România

  Perioada: 20 – 31 Ianuarie 2022

  Loc: Lente, strada Dionisie Lupu, nr. 78, București

  Expoziția “Arta în spații publice din România” invită vizitatorii să descopere noi destinații pentru explorări urbane cât și o colecție de lucrări originale, realizate de unii dintre cei mai activi și apreciați artiști locali. 

  În exteriorul sufrageriei urbane Lente sunt expuse zece planșe, vizibile din stradă, care prezintă hărți și fotografii ale artei independente din spații publice din Brașov, București, Cluj-Napoca, Iași, Sibiu sau Târgu Jiu. În interior, vei găsi lucrări rare și de mari dimensiuni pictate de Serebe, John Dot S, Pasr, iZZY iZVNE (Moldova), Aeul, Nesk, Livi Po, Irlo, OhBoy, Homeboy LDJ și Krips alături de picturile murale realizate de Aitch, Cutărică, Kitră, Ada Mușat, Saddo, Pren, Mura, Binescris, Irlo, Livia Fălcaru, Reg, Sorina Vazelina, Primitiv Print, Kseleqoqynqyshy, Pisica Pătrată sau artistul japonez Aito Kitazaki.

  Expoziția este instalată la Lente, strada Dionisie Lupu 78, până la finalul lunii Februarie 2022.

  Arta în spații publice din România” este un proiect cultural Save or Cancel, realizat cu sprijinul Ministerului Culturii, cu ocazia Zilei Culturii Naționale 2022.

  Conținutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Ministerului Culturii.

  logo ministerul culturii

  Despre Save or Cancel

  Din 2009, Save or Cancel este un mediu de comunicare și propagare a artelor și culturii, promovând și facilitând rolul acestora în societatea contemporană.

  Programele multidisciplinare auto-inițiate de Save or Cancel au ca scop identificarea oportunităților sustenabile și adaptabile de (re)valorizare a existentului prin proiecte și programe culturale și editoriale.