Skip to content

Teatrul de vară CAPITOL, într-un articol Scena9 despre grădinile de vară bucureștene

Teatru de vară Capitol

Vlad Odobescu de la Scena9 a realizat un articol foarte interesant și bine documentat – “Fantomele Teatrelor de vară din București“. Ne-a încântat ideea, așa că am stat de vorbă cu el pentru a-i povesti despre seria de evenimente ce vor avea loc la Teatrul de vara Capitol și potențialul transformării acestui spațiu într-un Hub Cultural.

Save or Cancel a redescoperit Grădina în 2008 și a început să organizeze aici evenimente, pentru a atrage atenția asupra nevoii de a crea un hub cultural. […]
Deocamdată, proiectul a fost inclus între cele 11 finaliste ale Acceleratorului de idei propus de ARCUB, în cadrul campaniei Bucuresti 2021 – Capitală Culturală Europeană. Vara asta se vor întâmpla mai multe chestii, dar în fața Capitolului, fiindcă spațiul din interior nu-i destul de sigur: între acestea, o prezentare de mixuri de sunete din diferite părți ale orașului și de înregistrări ale vibrațiilor clădirii sau un spectacol de teatru senzorial care va prezenta strada Sărindar, una dintre cele mai vii din Bucureștiul interbelic.”

 
În harta de mai sus, preluată din articol, puteți vedea unde se aflau Grădina Rașca, Grădina Union, Grădina Orfeu (fostă Guichard), Grădina Mitică Georgescu, Grădina Dacia, Grădina Jignitza, Grădina Blanduzia, Grădina Oteteleșanu, Grădina Ambasadori – Teatrul Cărăbuș, Grădina Colos, Teatrul Nou (?), Grădina Izbânda, Grădina Amiciția, Grădina Comercială, Grădina Walhala, Grădina Țipter, Grădina Pomul Verde, Teatrul de Vară Bazilescu, Grădina de Vară Capitol, Grădina localului Niță Stere, Grădina Eden, Grădina Roma, Grădina Grand Etabilessment Hugo (fosta Grădină Sinaia), Grădina Carpați, Grădina Alcazar, Grădina Luchianoff, Grădina Teatrului Central, Teatrul de Vară C.A. Rosetti, Teatrul de Cartier “Hala Traian”, Grădina Cinematografului Marna, Grădina Ligii Culturale, Arenele Romane, Teatrul Comedia (actualul Teatru Odeon), Gradina de vara Herastrau, Amfiteatrul Mihai Eminescu, Amfiteatrul din Tineretului, Grădina Volta Buzești.